Ecja më e mirë se vrapi në parandalimin e diabetit

Një studim i fundit i bërë në Universitetin Duke tregon se ecja mund të ndihmojë më shumë se vrapimi në parandalimin e diabetit.

Gjatë studimit hulumtuesit i ndanë njerëzit në dy grupe, në grupin e ecjes dhe të vrapimit.

Hulumtuesit kishin zbuluar se personat në grupin e ecjes kishin shfaqur të paktën 6 herë më shumë përmirësim në tolerancën e glukozës.

Një shpjegim thotë se kur performoni ushtrime modeste, si të ecësh 4 kilometra, trupi futet në rezervat e acideve dhjamore për t’u mbushur me karburant, ndryshe nga ajo kur vraponi për të njëjtën distancë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT