E tmerrshme çka shkruan në librat e historisë të klasës së tetë në Serbi, për betejën e Koshares

Në Serbi në librin e klasës së tetë të historisë, flitet gjerë e gjatë për luftën në Koshare. Natyrisht se të pafajshëm dhe heronj janë shpallur të gjithë serbët që mbetën të vdekur nga konfrontimi qe ndodhi aty.

Ja çka shkruan saktë në këtë libër:

Libri historik i shtëpisë botuese Gerundium thotë se beteja u emërua pas kullës së vrojtimit Kosara, e cila ndodhej në kufirin midis RFJ dhe Shqipërisë, afër Gjakovës, dhe se filloi më 9 prill, 1999

Teksti mësimor thotë se qëllimi i sulmit ndaj kullës së vrojtimit Kosara ishte të depërtonte “thellë në zonën e Kosovës dhe Metohisë në mënyrë që të mundësonte një sulm tokësor”. Me mbështetje të vazhdueshme ajrore dhe artilerie, forcat e kombinuara sulmuan anëtarët e Ushtrisë Jugosllave. Falë guximit të ushtarëve, thuhet në tekstin shkollor, sulmi u ndalua në pikën kufitare dhe linjat e mbrojtjes mbetën të padepërtueshme deri në fund të agresionit.

Ushtarët dhe oficerët e Batalionit 53 të Kufirit, Brigadës 125 të Motorizuar të Korpusit të Prishtinës, Batalionit të 5-të të Policisë Ushtarake, Brigadës 63 Parashutës dhe Brigadës së 72-të Speciale morën pjesë në luftimet në Koshare. Mbeti kujtimi i heronjve të togerit Predradg Leovac, rreshter Ivan Vasojevic, ushtarit Tibor Cerna dhe shokëve të tyre. 108 ushtarë, ushtarë dhe oficerë të Ushtrisë Jugosllave humbën jetën në mbrojtjen e atdheut në Koçare, thuhet në tekstin e historisë për tetë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT