E pranon Opozita: Demarkacioni mund të imponohet më forcë (Video)

Kuvendi dhe Qeveria e Kosovës është në mes të thirrjeve dhe kundërshtimeve për të ratifikuar versionin aktual të marrëveshjes për demarkacionin e kufirit më Malin e Zi.

Në njërën anë, banorët dhe opozita po shprehen kundër marrëveshjes aktuale mes dy shteteve e, në anën tjetër, faktori ndërkombëtar – veçanërisht përfaqësues të Shteteve të Bashkuara të Amerikës – po bëjnë thirrje për të ratifikuar marrëveshjen aktuale.

Në opozitë thonë se versioni aktual është i papranueshëm dhe i paratifikueshëm. Ndërkohë, njohësit e çështjeve politike thonë se pikërisht demarkacioni mund ta çojë vendin në zgjedhje.

Ylli Hoxha nga Lëvizja Vetëvendosje vlerëson së përkundër presionit nga kushdo qe vjen, Kuvendi nuk duhet të ratifikoi versionin aktual të marrëveshjes. Megjithatë, ai pranon se marrëveshja mund të imponohet më forcë. /Gazeta Tribuna/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT