E pabesueshme kjo që ndodh në kafiterit belge

Gazetari i njohur sportiv, Arbër Avdyli, ka treguar një ndodhi personale gjatë qëndrimit të tij në Belgjikë:

“Hyra me një mik timin në një bar të vogël në Belgjikë dhe porositëm. Derisa shkonim drejt tavolinës sonë, erdhën dy zotërinjë dhe iu afruan banakut. “5 kafe ju lutem, 2 për ne dhe 3 ‘në pritje’, “.Paguan, i pinë dy kafet e tyre dhe u larguan. “Çka do të thotë kafe në pritje?” pyeta mikun tim, e ai mu përgjigj: “Prit dhe do ta shohësh”. Erdhën njerëz tjerë, porositnin kafe dhe largoheshin. Porosia tjetër ishte e 3 avokatëve, 3 kafe për ta dhe 4 ‘në pritje’. 
Derisa unë po mendoja ende se çka do të thotë ‘kafe në pritje’, avokatët paguan dhe u larguan. Një çast më vonë hyri në bar një zotëri i moshuar, me rroba të vjetra, gjasonte në një të pastrehë, u afrua te banaku dhe kërkoi me entuziazëm “a keni një kafe në pritje?”. Banakieri ia përgatiti kafenë dhe ia ofroi plakut.
Për ta rekapituluar, njerëzit paguanin kafetë në avans për të gjithë ata që nuk kishin mundësi ta blenin vetë një pijë të ngrohtë”.
Një gjest i jashtëzakonshëm dhe i cili do të ishte shumë i mirëpritur në Kosovën tonë të varfër. Një ide shumë e mirë dhe një mënyrë për të bërë bamirësi për shumë të varfër në Kosovën tonë të dashur./Drenicapress.info/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT