Ka përfunduar procesi i numërit në Mitrovicën e Veriut dhe Podujevë.

Interesimi më i madh ishte pikërisht në Llap, derisa KQZ ashtu siç edhe paralajmëroi në orën 21:00, publikoi rezultatet preliminare.

Sipas KQZ-së në Podujevë ka fituar Lëvizja Vetëvendosje me kandidat Shpejtim Bulliqin me 51.64 % pasuar nga LDK me Nexhmi Rudarin me 35.97 % dhe PDK, ku nga kjo parti garoi Naim Fetahu, që në këto zgjedhje mori 12.4 %.Kujtojmë që në orën 19:00 u mbyllën të gjitha qendrat e votimit, derisa s’u raportua për incidente, 6 sosh në gjithë vendin.