Dugolli dorëzon detyrën në Turqi, pritet të emërohet ambasador i Kosovës në SHBA

Ambasadori i Kosovës në Turqi, që mbulonte edhe Jordaninë, Pakistanin dhe Afganistanin, Ilir Dugolli sot ka dorëzuar detyrën pasi pritet të nis punë në Ambasadën në SHBA.

Përmes një shkrimi në llogarinë e tij në Twitter, Dugolli ka thënë se për të ka qenë nder të punojë si ambasador në këto vende, përcjell Demokracia.com.

“Sot është dita ime e fundit si ambasador i Kosovës në Turqi, Jordani, Pakistan dhe Afganistan. Ju shpreh mirënjohjen e thellë zyrtarëve, diplomatëve dhe të gjithë atyre me të cilët kam pasur privilegjin të punoj, përfshirë kolegët e mrekullueshëm në ambasadën e RKS. Ishte një nder i madh”, ka shkruar Dugolli.

Ndërkaq, Dugolli pritet që të jetë Ambasadori i ri i Kosovës në SHBA.

Kjo është konfirmuar ditë më parë nga ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla.