Drojë nga konflikti qytetar

Kanë dhënë rezultat kërcënimet e dy krerëve të Qeverisë, Isa Mustafës e Hashim Thaçit, të lansuara pasi opozita shtoi masat e dhunshme në Kuvend me qëllimin për të penguar zhvillimin e seancave plenare, shkruan sot Koha Ditore.

Të mërkurën, katër deputetë u ndoqën për t’u arrestuar dhe vetëm një nga ta u kap, veprim ky që nxiti protesta të dhunshme të opozitës.
Përshkallëzimi i krizës politike është një nga pasojat e kësaj proteste, krahas lëndimeve të aktivistëve opozitarë e policisë, arrestimeve dhe demolimeve në pronë publike e private.

Pushteti e subjektet opozitare kanë ashpërsuar gjuhën midis tyre. Përfaqësuesit diplomatikë janë marrë me motivet që kanë prodhuar këtë situatë. E analistët kanë folur për një momentum të ri në skenën politike, të krijuar nga e mërkura, e që, sipas tyre, mund të përshkallëzojë në konflikt qytetar.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT