Dramat e Shekspirit, në bibliotekën e Globe në Londër

Globi i Shekspirit kumtoi se edicioni i parë është zbuluar vitin e kaluar në bibliotekën Sen Omer në Francë dhe se nga korriku i vitit 2016 dy muaj do të ekspozohet në teatrin londinez.
Edicioni i parë i rrallë i dramave të Uilliam Shekspirit do të ekspozohet në teatrin e tij shpirtëror londonez Globe Theater, vetëm njëqind metra nga vendi ku është botuar në vitin 1623.
Globi i Shekspirit kumtoi se edicioni i parë është zbuluar vitin e kaluar në bibliotekën Sen Omer në Francë dhe se nga korriku i vitit 2016 dy muaj do të ekspozohet në teatrin londinez.
Teatri Glob gjendet në bregun e Temzës përballë katedrales Shën Pali. Aktori Mark Rajlans, ish drejtor artistik i Globit deklaroi se është i entuziazmuar që “libri i tij më i dashur në botë”, arrin në Glob dhe se do të ekspozohet afër vendit ku ka ndodhur. /KultPlus.com 
- Advertisement -

MË TË FUNDIT