Dobitë mjekësore të syfyrit

Dihet se në ngrënjen e syfyrit ka bereqet sic është transmetuar në hadith autentik dhe se shpëtimi i një populli qëndron në vonimin e ngrenjes së tij.

Por, Syfyri sipas shkences së mjeksisë ka edhe dobitë trupore, prej tyre janë këto:

1-Të ruan nga ndjenja e lodhjes dhe dhimbjes së kokës gjatë ditës së Ramazanit

2-Të ndihmon që sa ma pak ta ndiesh urinë dhe etjen e madhe

3-Pengon ndjenjen e dembelisë (përtacisë) dhe humbjen e qelizave kyce të trupit

4-E aktivizon aparatin tretës si dhe ruan nivelin e nevojshëm të glukozes në gjak gjatë agjërimit.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT