Do të zbuloni diçka interesante nëse iu hidhni ujë të nxehtë mollëve

Mollët janë një ndër pemët më të popullarizuara në botë – praktike por edhe me çmime të përballueshme mund t’i blini gjatë tërë vitit.

Mirëpo njëri ndër shkaqet themelore përse qëndrojnë aq gjatë dhe mund të transportohen në relacione të gjata dhe me atë rast të duken sikur janë vjelë para një dite, vështirë është të shihet me sy.

Një numër i madh prodhuesish dhe tregtarësh i lyejnë mollët me dyllë. Kështu pengojnë kalbjen, prishjen madje edhe insektet, e me atë rast nuk detyrohen të përdorin pesticidet helmuese, transmeton Lajmi.net.

Me një test të thjeshtë mund të zbuloni se a janë të lyera mollët që i keni blerë – qitni ujë dhe atëherë me siguri uji vetëm do të rrëshqasë, ndërkaq në mollë do të mbeten vetëm pika. Dëshironi që dylli të duket, qitni ujë të nxehtë.

Kështu njëkohësisht do ta zbusë dyllin dhe pjesërisht do t’i lajë. Por, nëse dëshironi që tërësisht ta hiqni dyllin, qitni pastaj sodë buke dhe fshini mirë me leckë apo më mirë me brushë. Edhe pse dylli nuk është i dëmshëm, me siguri nuk është as i mirë.

Hiqeni na mollët posaçërisht kur ua jepni fëmijëve. Shikoni videon:

- Advertisement -

MË TË FUNDIT