Dialogu në “udhëkryq” për shkak të Asociacionit

Tre vjet pas nënshkrimit të Marrëveshjes së ashtuquajtur për normalizim të marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë, normalizimi dhe pajtimi duken larg.

Shumë pika të marrëveshjes 15-pikëshe nuk po gjejnë zbatim në terren dhe Serbia vazhdon ta sfidojë shtetin e Kosovës, shkruan sot Koha Ditore.

Afatet e vëna për implementim të marrëveshjes janë shkelur disa herë për shkak të obstruksioneve nga shteti serb, që ka zgjedhur t’i implementojë vetëm ato pika për të cilat ka interes.

Në terren vazhdojnë të operojnë organet paralele të Serbisë dhe liria e lëvizjes në pjesën veriore është e kufizuar.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT