Dhjetori do të jetë muaj me shumë fenomene dhe aktivitete qiellore (Foto)

Dashamirët e yjeve dhe planetëve, kanë mundësi që deri në fund të këtij muaji, t’i shohin disa aktivitete të veçanta.

National Geographic raporton se të gjithë njerëzit me njohuri themelore mbi astronominë dhe instrumente të thjeshta, mund të shohin këto fenomene pa problem, transmeton Telegraf

Fillimisht do të mund të shihet Hëna, së bashku me Marsin dhe Venerën. Këtë mund ta shohim, të nesërmen mbrëma sapo të ketë perënduar dielli.

Të gjithë ata që e kanë humbur Super Hënën gjatë muajit tetor, mund ta shohin sërish më 14 dhjetor. Hëna do të mund të duket shumë më e madhe se zakonisht dhe më nuk do të shihet e tillë, deri pas vitit 2030.

Më 22 dhjetor do të ketë ‘dush’ meteorësh, kur brenda një ore mund të shohim duke rrenë rreth 15 meteorë.

Në të njëjtën natë, Hëna do të paraqitet së bashku me Jupiterin, ky planet do të shfaqet shumë më i madh se që është dukur ndonjëherë.

 

This image, released Nov. 12, 1996, by the Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Calif.,  shows Jupiter's ice-covered moon, Europa.  The Galileo spacecraft has captured images, released Wednesday, April 9, 1997, of iceberg-like structures and smooth patches on Europa providing the strongest evidence yet that an ocean _ and perhaps life _ lie beneath its frozen surface.

Supermoon Meteors and 7 More Can't-Miss Sky Events in December (Getty)  The Geminid Meteor Shower is arguably the best meteor shower of the year. I stayed up until 3 AM to get the shot here, taken at the Paint Mines in Calhan, Colorado. Minor light pollution from Colorado Springs is seen at bottom left, with 12 meteors in the frame. It was an amazing sight to behold, with meteors flashing in the night sky causing the ground to get lit up.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT