Dhimbja e kokës shkakton edhe verbim

Të gjithëve na ka ndodhur që të ankohemi se na dhemb koka, por nuk duhet ta neglizhojmë sepse mund të na sjellë dhe verbimin e syve. Dhimbja e kokës është një problem i madh pasi nga një pakujdesi, nga një medikament jo i përshtatshëm ajo mund të shkaktojë verbim të  syve. Arteriti i tëmthit është  një  sëmundje e cila nëse kalon kohë e gjatë ajo mund të na çojë drejt enjtes dhe inflamacionit të  arterieve në tru.

Trajtimi duhet të  bëhet në  mënyrë  të  menjëhershme pasi rrezikohet që të humbasë shikimi, kjo për shkak të pengesës në  rrjedhën e gjakut në drejtim të nervave optike.

Simptomat që vërehen re më  së  shumti janë gjendje lodhje, djersitje por edhe dhimbje koke, por simptoma tjerët e cila mund të  jetë  më e rrezikshme është  dëmtimi ose dhimbja në  nofull.

Diagnoza duhet të bëhet pasi ju të  keni këto lloj shqetësime, pasi vetëm në  kë të  mënyrë  ju do të  mund të  konfirmoni nëse vuani nga kjo sëmundje dhe në se po të  vazhdoni kurimin e saj.

Megjithatë, trajtimi në kohë të duhur, për ta reduktuar inflamacionin në artere do të duhej që ta parandalojë një gjë të tillë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT