“Unë nuk kam asnjë informacion zyrtar ose konfirmim se Kroacia mund të sigurojë garanci për lirimin e ish-Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi . Unë kurrë nuk kam thënë që autoritetet kroate po punonin për të, por që nuk kishte asnjë informacion zyrtar në lidhje me të. Mediat serbe qëllimisht ose pa dashje më keqinterpretuan ”, tha deputetja Ermina Lekaj Prljaskaj, shkruan Jutarnji.list .

Mediat serbe janë alarmuar nga deklaratat e stacion televiziv të Kosovës se Kroacia mund të sigurojë garanci për lirimin e Hashim Thaçit, transmeton IndeksOnline.

Ish komandanti i UÇK-së në zonën e Koshares, Hysen Berisha , shkoi një hap më tej, duke thënë në të njëjtën shfaqje se pas Sllovenisë dhe Austrisë, Kroacia gjithashtu ofron garanci për të paditurit e Hagës, duke shtuar se Presidenti Kroat Zoran Milanoviç ofroi të ishte një garantues në Gjykata Speciale për lirimin e ish-Presidentit Hashim Thaçi dhe të tjerëve për tu mbrojtur nga liria e cila përfshin pagimin e kushtit.

“Unë me të vërtetë nuk e di se nga e mori z. Berisha këtë informacion. Hashim Thaçi nuk është shtetas i Kroacisë dhe unë, si avokate, nuk jam aspak e njohur me modelin ligjor sipas të cilit Kroacia mund të lëshojë garanci për një person që nuk është shtetas i saj, “na tha Lekaj Prljaskaj.