Dardha, mban nën kontroll kolesterolin

Dardha është një prej frutave shumë të rëndësishme për organizmin tonë. Është e përbërë në masën 84% nga uji dhe në masën 16% nga proteinat, sheqeri, karbohidrate, fosfori dhe magnezi.

Vitaminat kryesore që përmban kjo frutë janë A, disa të grupit B, përveç vitaminave C, D, K dhe J.

Një ndër vetitë kryesore të dardhës është se mban nën kontroll kolesterolin, duke e larguar kolesterolin e keq nëpërmjet jashtëqitjeve. Tek dardha gjendet një lloj fibre, e njohur si lignina, e cila shton praninë e ujit në trup. Gjithashtu dardha favorizon edhe procesin e tretjes.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT