Çokollata të dobëson, studimi që mashtroi botën

Një gazetar kërkon të nxjerrë në shesh se si kërkimet për dieta që të dobësojnë mund të jenë “të pakuptimta” dhe në bazë të “shkencës së tmerrshme”, ka zbuluar sesi ai mashtroi mediat ndërkombëtare duke i bërë të besojnë se çokollata mund të ndihmojnë të humbësh peshë.

Duke u paraqitur si Johannes Bohannon, Prof.Dr, drejtor i hulumtimeve në Institutin e Dietës dhe Shëndetit, biologu dhe gazetari për shkencën John Bohannon rendi drejt asaj që ai e quajti një “studim mjaft tipik” e përdorur në fushën e kërkimit të dietave.

Në provat klinike u përfshirë subjekte njerëzore, të cilët u pyetën për të ndjekur metodat rastësore te caktuara ne dietë, e cila zbuloi përfitimet e çokollatë për humbjen e peshës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT