Shumë Haxhilerë nga Kosova gjenden në Meke për ti kryer ritet e tyre lidhur me besimin fetar.

Haxhilerët e Kosovës kanë marrë me vete edhe flamurin e Kosovës, ku përmes tij shoqërohen të gjithë njëri pas tjetrit gjatë vizitave të tyre në Mekë dhe Medine.

Indeksonline ju sjell një fotografi ku mund të shihet flamuri i Kosovës i shoqëruar mes haxhilerëve.