Çka na bënë të shijojmë më shum ushqimin

Frymarrja e ngadalët na bën që të shijojmë më shum ushqimin , rrisin më shum aromen dhe shijen, këtë zbulim e ka bër një hulumtues nga Pen State dhe Universiteti i Jalës.
Kur përtypet ushqimi, shumë grimca hynë në zgavër dhe në pjesën ku hyn ajri.
Ajri që hyn nga hunda, krijon një rrethojë, duke bërë që ato të mos shkojnë në mushkëri.
Ky ajër i merr këto grimca dhe i dërgon në kanalin nasal, të cilat më pas detektohen nga shqisa e të nuhaturit.
Shpejtësia e frymëmarrjes, i kontrollon këto grimca.
Varësisht se si merrni frymë kur ushqeheni, e vëreni më mirë atë që jeni duke e ngrënë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT