Cili aktivitet është më i mirë për dobësim?

Aktiviteti më i mirë për secilin prej nesh është aktiviteti që arrijmë ta kryejmë në vazhdimësi. Për rënie në peshë është më mirë një aktivitet intensiv aerobik, siç është vrapi, noti, çiklizmi, tenisi, pra një aktivitet ku frymëmarrja jonë bëhet shumë e shpeshtë dhe zemra fillon të rrahë shpejt, që të furnizojë qelizat me oksigjen. Këto lloj aktivitetesh mund të djegin edhe 700 kcal në një orë. Nëse nuk do t’i merrnim mbrapsht këto kalori me ushqim dhe do të qëndronim vërtet në një deficit të tillë kalorik (-700kcal në ditë), do të realizonim nëj rënie në peshë prej 700 gr në javë.  Disa teori mbështesin faktin se aktiviteti i shtimit të masës muskulare është gjithashtu efikas në rënien në peshë pasi vetë masa muskulare djeg kalori më shumë dhe rrit metabolizmin edhe kur trupi është në qetësi. Kjo është e vërtetë, por rritja e metabilizmit edhe kur trupi është në qetësi. Kjo është e vërtetë, por rritja e metabolizmit konsiston në vetëm 35kcal në ditë për çdo 0,5 kg masë muskulare të shtuar. 35kcal mund të zbriten vetëm duke eliminuar me pak se një bustine sheqer në ditë!

- Advertisement -

MË TË FUNDIT