Cilat janë pasaportat më të fuqishme në botë?!

A e dini se cilat janë dhjetë pasaportat më të fuqishme, që u mundësojnë njerëzve të kenë lirinë më të madhe të lëvizjes në botë? Ndoshta jeni duke menduar për SHBA-në, por një hulumtim tregon të kundërtën.

Janë qytetarët e Britanisë së Madhe, të Finlandës dhe Suedisë që kanë pasaportat që mund të udhëtohet në më shumë vende të botës.

Një studim nga Irlanda erdhi në këtë përfundim:

1. Britania e Madhe, Suedia dhe Finlanda kanë pasaporta me të cilat mund të udhëtohet në 173 vende të botës.

2. Qytetarëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gjermanisë, Danimarkës e Luksemburgut  kanë qasje pa viza në 172 vende.

3. Italia, Belgjika, Holanda, me pasaportat e këtyre shteteve mund të udhëtoni pa vizë në 171 vende.

4. Irlanda, Kanadaja, Franca, Japonia, Norvegjia e Portugalia, nga këto shtete mund të udhëtohet lirshëm në 170 vende.

5. Zvicra, Austria, Zelanda e Re kanë pasaportë me qasje pa vizë në 168 vende.

5. Australi, Singapor e Greqi, mund të shkoni pa vizë në 167 vende të botës.

7. Nga Koreja e Jugut mund të udhëtohet pa pasaportë në 166 vende pa vizë.

8. Me pasaportë islandeze lejohet në 165 vende pa vizë.

9. Me një pasaportë të Maltës mund të udhëtoni në 163 vende pa vizë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT