Luanët zënë një vend nën çati sipër zinxhirit ushqimor, me pamje nga mbretëria e kafshëve si një fener i qëndrueshëm. Ata janë gjahtarë të jashtëzakonshëm. Por, a ekziston një tjetër kafshë e cila mund të hidhet kundër mbretit të xhunglës dhe ta kthejë atë në ushqim për veten e vet?

Epo, ata nuk janë krejtësisht të pathyeshëm dhe ka specie të shumta me potencialin dhe aftësinë për të vrarë një luan.

Luanët mund të vrasin kafshë sulmuese si krokodilët, antilopat, ose hipopotamët.

Tani, krokodilët janë dukshëm të rrezikshëm, dhe hipopotamët kanë një reputacion për të qenë më të rrezikshëm se gjithçka tjetër, po antilopat?

Në teori, çdo kafshë e egër mund të ushqehet me një luan pasi të ketë ngordhur, por i vetmi vrasës i vërtetë i mbetur i luanit jemi ne njerëzit.

Në mënyrë të veçantë, fisi Maasai ka qenë prej kohësh i njohur për ritin e tij të gjuetisë së luanit, sipas Washington Post, i cili kërkonte një djalë të ri të vriste një luan për t’u bërë luftëtar dhe prej atëherë luanët kanë rënë shpesh pre e sulmit nga njerëzit.

Marrë nga: grunge.com-Përgatiti: F.H, Syri.net