Çfarë ndodh poshtë pompave të karburantit? (VIDEO)

Kur vizitojmë një pompë karburanti, ne thjesht na intereson se sa karburant zë vetura jonë pa e kuptuar se si arrin ai karburant te rezervuari i veturës.

Pompat e karburantit kanë rezervuarë të vendosur poshtë në tokë të cilët duke qenë se përmbajnë materie shumë të rrezikshme dhe të ndjeshme ndaj faktorëve të jashtëm ato u nënshtrohen disa parametrave të larta të sigurisë, transmeton Express. Për të shmangur aksidentet, këto sisteme sigurie ofrojnë mbrojtje shumë shtresore. Pra, nëse një sistem sigurimi dështon, atëherë aty prapë do të jetë një sistem tjetër që reagon.

Në videon e mëposhtme mund të shihni një animacion i cili shpjegon se si në të vërtetë funksionon ky sistem.