Çfarë do të thotë kur dikush kap vazhdimisht veshin?

Përshtypja e përgjithshme e një mesazhi është 7% verbale, (dmth rezulton nga fjalët që përdorim), 38% fonetike (tingulli i zërit tonë dhe theksi) dhe 55% jo verbale, (dmth nga trupi ynë gjuha).

Nëse dëshironi të kuptoni më shumë për personin që keni përballë, atëherë është më mirë të vëzhgoni më me kujdes lëvizjet dhe shprehjet e tij.

Nëse fytyra e tij, ndonëse kanali më i fuqishëm i komunikimit joverbal, është kthyer në një enigmë të tërë nën maskën e një pandemie, më mirë kushtoni vëmendje se çfarë duan t’ju thonë lëvizjet e duarve dhe të gjithë trupit të tij.

Megjithëse prekja e fytyrës tani është e frikshme, duart tona shkojnë në mënyrë të pandërgjegjshme në fytyrën, flokët dhe veshët tanë, sipas Universitetit të Maryland.

Kur njeriu kap veshin teksa flasim me të, dihet që ndoshta gënjen. Por përtej kësaj, ekspertët e gjuhës së trupit vijnë në disa përfundime të tjera pas këtij zakoni të thjeshtë.

Në veçanti, nëse dikush shtyp llapën e veshit, është shenjë e pavendosmërisë. Sipas Science of the People, ky gjest bëhet kur një person është i shqetësuar për diçka.

Në fakt, është një mënyrë e ndërgjegjshme për të bllokuar atë që dini se do të dëgjoni më pas.

Kur dikush kap veshin, duke e shtypur atë, sipas studiuesit holandez të APA PsycNet, Nikolaas Tinbergen, do të thotë se ai zakonisht është në një grindje dhe përmes këtij mekanizmi mbrojtës, ai përpiqet të largojë tensionin që ndjen, raporton ABC.

Çfarëdo që të simbolizojë kjo taktikë, është mirë që gjithmonë të kontrollojmë gjuhën e trupit të dikujt ndaj nesh, pasi ajo tregon shumë për karakterin dhe emocionet.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT