Bujqësi

Kurti në Mamushë: Dëmet do të evidentohen përmes një komisioni, kompenzimi do të bëhet nga Pakoja Emergjente

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, ka vizituar disa komuna sot të prekura nga reshjet dhe breshëri i ditëve të fundit. Derisa ka qëndruar në Mamushë,...

Ferma e pulave në Arllat prodhon rreth 8 mijë vezë në ditë (FOTO)

Laurita Muhadri-Bujupi nga fshati Arllat merret me prodhimin e vezëve ku fermen e saj ka rreth 16,000 mijë pula me prodhimtari ditore rreth 8000...

Komuna e Skenderajt dhe Islamic Relief do të përkrahin 66 familje me grante në bujqësi

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, sot ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me organizatën Islamic Relief, përmes së cilit komuna dhe organizata në fjalë...

Fermeri kosovar kthehet nga Zvicra, mban 4 familje me produkte bio, me 5000 pula, bletë e plotë pemë e perime (VIDEO)

Fermeri u kthye nga Zvicra në Kosovë, ndërsa për investimet që i bëri nuk u bë “pisham”. Ai posedon fermën e pulave me 2500 copë,...

Histori e jashtëzakonshme: Sanije Koprani udhëheq fermën në Gjilan me 450 krerë dele e 120 krerë viça

Safete Koprani nga fshati Velekincë i komunës së Gjilanit udhëheqë femrën në këtë fshat, ku nga viti 2013 e këtej ka bërë investime të...

Në bjeshkë, fermeri kosovar kujdeset për 430 dhi, 140 dele dhe 30 krerë lopë (VIDEO)

Fshati Vërbicë e Zhegocit, komuna Gjilan e cila gjendet në një lartësi mbidetare prej rreth 1100 metra, përcjell Republika Online. Hasim Halili, banor i këtij...

U nënshkrua Memorandumi i Bashkëpunimit mes Komunës së Skenderajt dhe CARITAS-it Zviceran për ndarjen e granteve për fermerë

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka pritur sot në takim përfaqësuesen e Caritas-it Zviceran për Kosovë, Vera Haag Arbenz, me të cilën...

Eksportuesit më të mëdhenj të grurit në të gjithë botën

Prodhimi bujqësor është një nga shtyllat kryesore të ekonomisë, që përbën 3% të PBB-së në botë dhe pothuajse 30% të punësimit global. Një nga...

Familja 55 anëtarëshe me 300 hektarë tokë mbahet nga ferma e lopëve me 142 krerë, delëve, dhive dhe bletëve (VIDEO)

Familja Agushi nga fshati Drenoc i komunës së Klinës merret me veprimtari të ndryshme bujqësore, por prodhimi i qumështit e kanë veprimtari kryesore, shkruan...