Bukowski: Patëm vendosur të çonim ilaçe në Afrikë por, tek të gjithat shkruhej – pas buke!

Thënie proverbiale nga Charles Bukowski:

Kaloja para dyqind vetave dhe nuk arrija të shikoja qoftë dhe një qenie njerëzore.

Problemi me këtë botë është se njerëzit inteligjent janë përplot dyshime, e budallenjtë përplot vetëbesim,

Filloni ta shpëtoni botën duke shpëtuar një njeri çdo herë; gjithçka tjetër është romantikë madhështore ose politikë.

Ka gjithmonë diçka që na i rrënon jetët tona. Gjithçka varet se cila prej tyre nga bie hise e para.

Ne të gjithë jemi pengje dhe jemi të gatshëm të merremi peng.

E tmerrshme nuk është vdekja, por jeta që disa jetojnë.

Duhet të vdesësh disa herë, para se të jetosh në të vërtetë./ ObserverKult

- Advertisement -

MË TË FUNDIT