Bruksel: Diskutohet zbatimi i marrëveshjeve Prishtinë Beograd

Në Bruksel po diskutohet zbatimi i marrëvëshjeve të arritura në mes të Prishtinës dhe Beogradit, me lehtësimin e Brukselit.
Lajmi është bërë i ditur nga Ministrja kosovare për dialog, Edita Tahiri, e cila po qëndorn në Bruksel për këtë arsye.
“Qëllimi i takimeve është që të përshpejtohet zbatimi i të gjitha marrëveshjeve të arritura në ketë dialog, konkretisht për çështjen e zbatimit të marrëveshjeve në fushat e telekomit, energjisë, lëvizjes së lirë, heqjen e barrikadës mbi lumin Ibër, arritjen e marrëveshjes për sigurimin e automjeteve etj. Në veçanti do të kërkohet shpejtimi i zgjidhjes së çështjes së kodit telefonik, pastaj zbatimin e marrëveshjes për telekomin në përgjithësi, ku kodi është njëri prej elementeve, si dhe do të ketë bisedime për të përshpejtuar proceset e zbatimit në energji, edhe aty kemi disa ngecje, pastaj në fushat tjera, siç është sigurimi i automjeteve”, thuhet në njoftim.
Më tej theksohet se pala kosovare ka “dhënë pëlqimin për marrëveshje, por pala serbe ende po e zvarrit konfirmimin e gatishmërisë për të pranuar marrëveshjen për këtë, por edhe fusha tjera ku ka nevojë të shpejtohet zbatimi i marrëveshjeve”.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT