Zonat e thella më të goditurat nga bora në Kosovë

Ditëve të fundit bora që ka rënë ka goditur disa zona gati thuajse në bllokim total. Në Rajonin e Mitrovicës që përfshihen edhe komunat e Skenderaj e Vushtrri ka pasur dhe ende ka vëeshtirësi në qarkullim. Mirëpo deri më tani asnjë rrugë në këto komuna nuk është e bllokuar përveç gjëndja më e renduar është në Shalë të Bajgorës bën të ditur për portalin tonë Drenica Press,  Policia e  Kosovës. Sipas Policisë të gjitha rrugët e Rajinit të Mitrovicës janë të kalueshme përveç qarkullimi është i vështirë në Shalë të Bajgorës. Por në aspektin nacional rruga magjistrale që çon për Mal të Zi, që kalon nga Peja-Kullë dhe Rozhajë, ishte e bllokuar për një kohë. Kjo për shkak të borës që ra dy ditëve të fundit. Si pasojë e motit të lig, policia ka regjistruar 97 ndeshje në komunikacion, prej të cilave 23 persona janë lënduar.
Sipas forcave të rendit, vështirësi në qarkullim ka më së shumti në zonat e thella malore, ndërsa rrugët tjera thuhet se janë të qarkullueshme por bëhet thirrje për kujdes të shtuar për shkak të ngricave. /drenicapress/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT