Bllokohen minierat e Trepçës

Minierat e Trepçës, përkatësisht ajo e Stantërgut dhe Artanës, kanë ndërprerë prodhimin pasi që nga data 24 janar janë pa licenca të shfrytëzimit.

Sipas një komunikate të lëshuar nga kjo ndërmarrje, të dy këto miniera kanë aplikuar me kohë për vazhdim të licencës sipas Ligjit për minierat dhe mineralet.

“Në pamundësi të prodhimit në mungesë të licencës së shfrytëzimit, këto dy miniera, por edhe Trepça në përgjithësi do të jetë në gjendje të rëndë financiare. Përveç gjendjes së rëndë financiare, minierat do të vijnë në gjendje të rëndë edhe për çështje të sigurisë, të vend shfrytëzimeve dhe të minierës në përgjithësi. Kjo situatë ka krijuar vështirësi financiare për Trepçën dhe nëse nuk ndërmerren masa të menjëhershme, do të jetë e pa përballueshme dhe me pasoja të pa parashikueshme për minierat e Trepçës. Kërkojmë nga institucionet qendrore që të reagojnë shpejtë, sepse mos vazhdimi i licencës, është duke çuar Trepçën në një pozitë të rëndë në aspektin e sigurisë, por edhe atë financiar”, thuhet në këtë komunikatë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT