Biçikletë elektrike nga Xiaomi

Kompania kineze Xiaomi është duke lançuar një biçikletë elektrike që paloset për rrugët e mbushura plot. Mi QiCycle Electric Folding Bike nuk është zhvilluar nga vetë Xiaomi, por nga iRiding, një kompani Taiwanese e mbështetur nga Xiaomi.

Me një çmim prej $ 455 (2,999 juan), ajo është në dispozicion vetëm në Kinë, ndërsa nuk ka asnjë fjalë në lidhje me lançimin e saj në vende të tjera. Biçikletat elektrike janë biznes i madh në Kinë, me shitjet vjetore që tejkalojnë atë të makinave, raporton TechSot.Al.

“Sa më shumë njerëz të shkojë në skaj të qyteteve dhe qytezave, bllokimet e trafikut bëhen më keq. Shumë njerëz do të përzënë makinat e tyre në qendër të qytetit për kur shkojnë në punë”, thotë Xiaomi në deklaratën e tij.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT