BFI paraqet rregulloren e ‘Zekatit’ për muslimanët në Maqedoni (Tabela)

Zekati është shtylla e katërt në fenë Islame dhe i obliguar për besimtarët musliman. Kjo shtyllë nënkupton shpenzimin e një pjese të pasurisë së caktuar nga ligji islam, me mall të caktuar, në kohë të caktuar, ndaj grupeve të caktuara, me kushte të caktuara, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Rregullorja në vijim e paraqitur me tabelë nga Bashkësia Fetare Islame (BFI) në Maqedoni, shpjegon rregullat sesi duhet vepruar mbi pasurinë, apo sipas terminologjisë Islame ‘nisabi’ i pasurisë gjatë një viti, gjegjësisht gjatë vitit 2016. /Telegrafi/

BFI Rregullorja per Zekatin

- Advertisement -

MË TË FUNDIT