Babai kërkon ndihmë, i duhen 60 mijë euro për ta nxjerrë djalin nga spitali (VIDEO)

Ka më shumë se dy muaj që 9-vjeçari Trojan Kajdomqaj, vjeçar po trajtohet në një spital privat në Maqedoninë e Veriut.

E, siç thotë babi i Trojanit, Tahir Kajdomqaj nga Gjakova, fëmijën nuk do të mund ta nxjerr nga spitali, nëse nuk arrin ti sigurojë paratë. Ngase kostoja e trajtimit e ka kapur shumën mbi 100mijë euro, dhe vetëm 55 mijë euro kanë arritur ti paguajnë.

Ndaj në prag të festës së Bajramit, po kërkon ndihmë nga vullnet-mirët.

Kjo ngase, as shteti nuk po e ndihmon, për faktin se djalin e largoi vullnetarisht nga QKUK-ja, sa ishte gjatë trajtimit, Por prindi thotë se bëri këtë, si pasojë se prej zorrës qorre, gjendja iu komplikua djalit, duke pësuar infeksion të rëndë.

Nga SHSKUK konfirmojmë se fëmiju është trajtuar në këtë institucion, fillimisht tek Spitali i Gjakovës  dhe pastaj edhe në QKUK,  ku ka kryer 2  operacione tek Klinika e Kirurgjisë së Fëmijëve.

Pas intervenimit është trajtuar edhe në​ Mjekimin Intensiv Qendror, ku prindi i fëmijës e ka tërhequr atë me vetëdëshirë nga kjo klinikë.

Të gjithë personat që duan t’i ndihmojnë financiarisht Tahir Kajdomqajt për ta siguruar shumën e nevojshme për ta nxjerrë djalin nga spitali mund ta telefonojnë atë në numrin 045 340 484.

Po ashtu, personat vullnetmirë mund të kontribuojnë përmes xhirollogarisë bankare: Raiffeisen Bank 1505001003560259.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT