Në varësi të vendit ku jeni, një dalje e humbur nga autostrada mund të bëhet një makth, por kinezët kanë një zgjidhje.

Thjesht humbni përqendrimin për disa sekonda ose lundrimi vonohet për një moment dhe do të gjendeni në rrugën e gabuar, prandaj duhet të vozisni disa kilometra në drejtim të gabuar deri në mundësinë e parë për t’u kthyer.

Sidoqoftë, inxhinierët në zonën malore të provincës kineze Guizhou kanë shpikur një zgjidhje në formën e një rrotullues.

Zgjidhja është e thjeshtë, autostrada ka një pjesë të ngritur që lejon shoferët të kthehen në të dhe të bëjnë një kthesë gjysmërrethore.

Është një nga pllakat më të gjera në botë që ju lejon të ktheheni të sigurt dhe të riktheheni në rrugën e duhur.

Kufiri i shpejtësisë në rreth-rrotullim është 40 km/orë.