Të paktën 10 persona raportohet të kenë vdekur si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur mëngjesin e së dielës në Kroaci.

Zëvendësi i Prokurorit Komunal të Shtetit Slavko Pranjić zhvilloi një hetim në vendin e aksidentit, teksa njoftohet se shoferi është arrestuar.

“Sipas fakteve të vërtetuara deri më tani, është një autobus që ulet në një trotuar me bar në anën jugore të rrugës. Autobusi po udhëtonte nga Frankfurti për në Prishtinë, transportuesi Deva Tours me seli në Prishtinë,” tha Pranjic.

“Shoferi i autobusit u gjetë në vendngjarje, ndërkohë ai u arrestua. Një hetim u krye, veprime të tjera provuese po ndërmerren për të filluar procedurat penale,” tha Pranjiç.

“Deri më tani, kemi informacion se ka 10 persona të vrarë dhe 23 të plagosur rëndë ose lehtë”, tha ai.

“Shoferi u arrestua nën dyshimin për drejtimin e automjetit në një mënyrë të papërshtatshme, ai nuk e përdori shiritin e trafikut, por kishte një ndalje. Ne nuk mund të flasim për shkaqet e ndaljes,” shtoi Pranjic.

“Ai deklaroi se e zuri gjumi për një moment, por ne do ta përcaktojmë atë më vonë,” shtoi Pranjic.