Arrestohen 8 persona për “organizim të skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm”

Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK), gjegjësisht Sektori për Hetimin e Krimeve Ekonomike, pas hetimit të filluar në muajin gusht të këtij viti, ka zbatuar Urdhëresën e GJPP Prishtinë për të kontrolluar disa lokacione në Malishevë, Prishtine, Ferizaj, Lipjan, Shtime dhe Suharekenën dyshimin e bazuar se është kryer vepra penale: “organizim i skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm”  Neni 300 i KP-se.

Cak i kontrollit ka qenë e një kompani që selinë e kishte në  Malishevë dhe gjashtë degë në qytetet e lartcekura. Pas hetimeve dhe kontrollit të ushtruar në këtë kompani, policia ka arrestuar tetë persona dhe sekuestruar disa prova materiale.

Personat e dyshuar tanimë të ndaluar janë:

  • V.H                       lindur me 1991                           m/sh/k
  • F.B                         lindur me 1992                           m/sh/k
  • S.D                        lindur me 1990                           f/sh/k
  • K.H                       lindur me 1989                           f/sh/k
  • O.K                       lindur me 1991                           m/sh/k
  • B.K                        lindur me 1991                           f/sh/k
  • A.Q                       lindur me 1992                           f/sh/k
  • I.B                          lindur me 1987                           m/sh/k

Gjatë këtij operacioni janë sekuestruar si prova materiale:

  • Një veturë, server dhe shumë dokumente.

Të gjithë personat e dyshuar, me vendim të prokurorit kompetent janë dërguar në mbajtje.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT