Apple marka më e vlefshme në botë

Apple vazhdon të jetë marka më e vlefshme në botë, ndërsa Lego ia ka marrë markës Ferrari vendin e parë si marka më e fuqishme në botë.
Sipas këtijë studimi i cili kryet çdo vit nga kompania e konsulencës dhe strategjisë Brand Finance, përdor një shumëllojshmëri të komponentave bashkë edhe me faktorët financiarë për të gjetur markën më të vlefshme dhe atë më të fuqishme.
Lego tani e vendin e parë si marka më e fuqishme në botë, duke e lënë shumë më pas saj emrin e njohur të prodhuesit të super-makinave Ferrari, ndërsa e dyta është kompania e shërbimeve profesionale PWC, e cila u pasua nga Red Bull në vendin e tretë, raporton albeu.
Kjo është një renditje në bazë të një serie të pikave të dhëna sipas kritereve të tilla si familjariteti me emrin, besnikëria e konsumatorëve, promovimi, kënaqësinë e stafit dhe reputacioni i korporatës.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT