Apple do përballet me gjyq nga Ericsson

Kompania “Ericsson” po kërkon që të bllokohen shitjet e pajisjeve të kompanisë “Apple” në tregun Amerikan.
Kjo kërkesë është bërë në një gjykatë amerikane në të cilën kompania “Ericsson” ka paraqitur 7 ankesa ligjore kundër “Apple” me kërkesën që Komisioni Ndërkombëtar i Tregtisë të bllokoj shitjen e pajisjeve “Apple”.
Akuza të cilën rëndon “Apple” nga “Ericsson” ka të bëj për shkelje të 41 patentave, të cilat lidhen me disa metoda të rëndësishme që përdoren nga pajisjet mobile, si dhe me teknologji të ndryshme, si ndërfaqet e përdoruesit, ruajtja e baterisë dhe me sistem operativ.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT