Aplikacionet e duhura për testimin e shikimit

“Peek” (Portable Eye Examination Kit) është një aplikacion i testuar nga shkencëtarët e School of Hygiene &Tropical Medicine, të Universitetit në Strathclyde dhe Qendrës Kërkimore NHS në Glasgoë, për i cili ka një ndikim të rëndësishëm në testimin dhe në shëndetin e syrit.

Aplikacioni është testuar në Kenia, ku 233 persona u janë nënshtruar testimit të shikimit. Rezultatet treguan se aplikacioni i kontrolli të shikimit, ishte më efikas për zbulimin e anomalive, se sa nga metodat standarde për testim mjekësore.

Aplikacioni përmes skanimit me kamerë telefoni, dallon problemet e shikimit afër dhe larg, përmes testit të shenjave, dhe përfshin edhe testin e nervave të syrit duke përdorur dritën “flesh” të kamerës së telefonit.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT