A po shkatërrohet VV, Dega e saj në Deçan ngrinë raportet me qendrën

Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje në Deçan ka njoftuar se ka shkëputur të gjitha kontaktet me qendrën e këtij subjekti politik në Prishtinë.

Arsyeja është se dega e Deaçanit është duke u linçuar nga individët e kreut të kësaj lëvizje.

Përmes një komunikate për media, kjo qendër njofton se “për shkak të veprimeve diferencuese dhe linçuese, nga ana e individëve të kreut të LVV kundrejt anëtarëve të saj, morëm vendim për ngrirje të marrëdhënieve”.

“Në takimet e organizuara me Grupin Punës dhe, anëtarësinë e gjerë të Lëvizjes Vetëvendosje në Deçan. Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Deçan, njofton opinionin e gjerë se për shkak të veprimeve diferencuese dhe linçuese, nga ana e individëve të kreut të LVV kundrejt anëtarëve të saj, mori vendimin për ngrirjen e raporteve dhe heqjen dorë të menjëhershme, nga aktivitetet brenda kësaj organizate, deri në sqarimin e plotë të rrethanave të krijuara dhe konfuzionin e krijuar”, thuhet në reagimin e kësaj dege.

Komunikata vazhdon duke sqaruar se nga qendra kjo degë është akuzuar dhe shantazhuar me argumente banale.

“Argumentimi nga ana e Kryesisë së LVV në Prishtinë përmes Sekretarit dhe anëtarit të Kryesisë Boiken Abazit, si dhe, thirrja e tyre në emër të gazetarit të KTV, Adriatik Kelmendi, se i njëjti, kinse paska pranuar informacione të rëndësishme mbi strukturën dhe aktivitetet e LVV, është aq sa banal dhe, po ashtu i rrezikshëm, për vlerat e një shoqërie të lirë, e sidomos një organizatë e cila pretendon që liria e shprehjes është njëra nga vlerat substanciale të botës së civilizuar.

Ne, anëtarësia në Deçan kërkojmë sqarim të detajuar të rrethanave të krijuara, duke na informuar hollësisht mbi motivet, se, pse diçka e tillë duhet të ndodhte. Po ashtu kërkojmë të jemi të informuar se, kush janë emëruesit dhe bartësit e këtij skandali brenda LVV,.A janë individë, apo është punuar në formë strukturore për procesin e linçimit të individëve brenda Qendrës sonë ? Nëse organet e Lëvizjes edhe ketë here do të injorojnë thirrjen tonë, jemi të detyruar të japim dorëheqje kolektive nga anëtarësia e Lëvizjes Vetëvendosje!”,thuhet në komunikatë./Indeksonline/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT