Jeton Demi, zëdhënës i Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës, ka thënë se dje janë zhvilluar disa takime ku është shqyrtuar propozimi që kontributdhënësit të mund t’i tërheqin 10 përqind të mjeteve të tyre gjatë periudhës së panemdisë e të cilat do të rimbursoheshin më vonë.

“Duhet të priten edhe palët e tjera të interesit. Bilanci mesatar është relativisht i ulët rreth pesë mijë euro. Një pjesë e madhe kanë edhe një mijë euro e 100 euro. Vlerësimi fillestar është se mund të mos i shërbej më së miri idesë”, ka thënë Demi, njofton Klan Kosova.

“Kjo çështje duhet të kalojë në disa hallka para se të shkojë në Kuvend të Kosovës. Pasi të miratohet do ta shohim se kush dhe sa mund të tërheqë”.