​A është më mirë të vraponi më shpejt apo më gjatë?

Vrapimi i shpejtë është më i mirë për djegien e yndyrës, përmirësimin e metabolizmit dhe konsumimin e më shumë kalorive, por gjithashtu ndihmon në ndërtimin e muskujve, kështu që është gjithashtu i shkëlqyeshëm për rritjen e masës muskulore.

Është e rëndësishme të dini se vrapimi në çdo formë është i mirë sepse përshpejton qarkullimin dhe lëviz muskujt. Por siç thotë trajneri personal Jessie Jones, është më mirë t’i kombinoni të dyja, sepse këto dy lloje vrapimi arrijnë gjëra të ndryshme, në varësi të asaj që dëshironi dhe qëllimit tuaj.

“Vrapimi i shpejtë është më i mirë për djegien e yndyrës, përmirësimin e metabolizmit dhe djegien e më shumë kalorive, por gjithashtu ndihmon në ndërtimin e muskujve, kështu që është gjithashtu i shkëlqyeshëm për rritjen e masës muskulore”, thotë Jessie, duke shtuar se vrapimi më i gjatë është i mirë për përmirësimin e shëndetit kardiovaskular, sepse stimulon qarkullimin e gjakut. Gjithashtu, distancat më të gjata do të rrisin kapacitetin dhe qëndrueshmërinë e mushkërive.

Nga ana tjetër, trajneri në një klub garash, Will Goodge thotë se asnjëra nuk është më e mirë.

Duke vrapuar shpejt, do të ndërtoni një prag tolerance në mënyrë që një ditë të jeni në gjendje të mbani shpejtësi më të larta në distanca më të gjata. Por një vrapim më i gjatë është i shkëlqyeshëm nëse doni të filloni pak më pak intensivisht, dhe pastaj gradualisht të shtoni shpejtësi – shpjegon Will.

Në çdo rast, nuk mund të gaboni se cilën rrugë zgjidhni dhe më e rëndësishmja, sipas ekspertëve, është të vraponi siç duhet dhe mirë, shkruan Metro.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT