A është i shëndetshëm uji me gaz? Eskpertët tregojnë të vërtetën dhe nuk është ajo që po mendoni

Uji me gaz mund të jetë një alternativë e mirë në vend të pijeve të gazuara, por a është i shëndetshëm? Ja pse ekspertët thonë se është e rëndësishme të bëni studimet tuaja mbi llojin e ujit të gazuar që blini.

Të gjithë e dimë rëndësinë e pirjes së mjaftueshme të ujit për të qëndruar të hidratuar – veçanërisht nëse keni një mënyrë jetese aktive. Për disa njerëz, sidoqoftë, pirja e ujit duket e mërzitshme kur ka kaq shumë pije të tjera për të zgjedhur. Uji me gaz është një alternativë e njohur dhe është më i shëndetshëm se pijet e tjera të gazuara ose alkooli.

Edhe kështu, mund të pyesni veten: a është në të vërtetë i mirë uji me gaz për ju?

“Uji i gazuar mund të jetë një mënyrë e mrekullueshme për t’u hidratuar pa marrë një sheqer të panevojshëm”, thotë Gabrielle Tafur, një dietologe e nga Orlando, Florida. Edhe kështu, shton ajo, është e rëndësishme të dini përbërësit për t’u siguruar që “nuk ka gjithashtu sheqer të shtuar dhe përbërës të tjerë,”

Së pari, jo të gjithë ujërat me flluska janë njësoj. Uji i gazuar zakonisht vjen në forma të ndryshme dhe mund të përmbajë ëmbëlsues alternativ për t’i dhënë atij një aromë të ëmbël, thotë Tafur. Pra uji i gazuar është i shëndetshëm vetëm atëherë kur nuk ka përbërës të tjerë të cilët mund t’i lexoni në listën përkatëse në të gjitha shishet që blini.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT