8 fakte që nuk i dinit për kanabisin

Si në shumë vende të ndryshme të botës edhe në Maqedoni marijuana apo kanabisi është i ndaluar me ligj pasi klasifikohet si lloj droge. Pavarësisht se në botë konsumohet shumë, ajo ka një famë të keqe.

Kanabisi mund të jetë më pak i dëmshëm sesa alkooli dhe duhani dhe mund të jetë i dobishëm dhe të përdoret edhe për shumë gjëra të tjera.

Ja 8 fakte interesante që ndoshta nuk i keni ditur në lidhje me kanabisin:

 

  1. Është aprovuar edhe nga studiuesit e shëndetësisë që kanabisi ka efekt në zvogëlimin e rrezatimit të kimioterapisë dhe radioterapisë në trajtimet e AIDS-it dhe kancerit.

 

  1. Një hektar arë me kanabisi, prodhon oksigjen sa 25 hektarë pyje.

 

  1. Nëse me një X sasi druri prodhojmë 10 kg letër, me të njëjtën sasi kanabisi prodhohet 8 herë më shumë.

 

  1. Në çdo vend të botës mund të rritet shumë lehtë, pasi kërkon shumë pak ujë.

 

  1. Xhinset e para janë bërë nga kanabisi, pasi është shumë i fortë dhe i qëndrueshëm. Mund të përdoret edhe për kapela, çanta, litarë etj.

 

  1. Është ushqim ideal për kafshët dhe energjik.

 

  1. Përdoret për izolimin e ndërtesave ngaqë është jashtëzakonisht i qëndrueshme, i lirë edhe jo i dëmshëm. Sendet që janë prodhuar nga kjo bimë mund të rezistojnë shumë vite.

 

 1. Sapunët dhe produktet e tjera kozmetike që janë prodhuar nga kanabisi nuk dëmtojnë as mjedisin e as ujërat.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT