6 gjëra që ju zgjojnë më shumë se sa një kafe

E kush nuk e fillon ditën me një kafe? Dhe megjithatë një kërkim shkencor i publikuar para disa kohesh fliste qe realisht nuk është kafeja ajo e cila ju zgjon ne mëngjes por një gjendje mendore e lidhur me këtë pije. Nëse nuk jeni fans te kafesë mos u shqetësoni ekzistojnë shume gjera te tjera te cilat janë ne gjendje t’u zgjojnë me shume se një kafe.

1. Uji
Trupi ynë është i përbëre me shume nga uji, jo rastësisht pa konsumuar ujë nuk mund te qëndrojmë me shume se 24 ore. Uji hidraton trupin dhe është me te vërtet ne gjendje për te na zgjuar edhe ne mëngjes.

2. Ushqimi
Është një zgjim natyral, shume njerëz kane nevoje te konsumojnë ushqim sapo zgjohen. Te dëgjoni aromën e mëngjesit ju zgjon ne mënyrë krejt natyrale.

3. Molla
Një molle ne dite mban mjekun larg dhe mesa duket është një alternative shume e mire e zëvendësimit te kafesë te paktën ne mëngjes. Ky frute duke qene se është i pasur me fruktoze është ne gjendje te furnizoje organizmin me energji për aktivitetet e para te mëngjesit.

4. Çokollata
Është padiskutim shume e shijshme por nëse jeni vërtet ne diete dhe nuk preferoni te konsumoni një molle atëherë provoni çokollatën.

5. Energy Drink
Janë ideale për te qëndruar zgjuar gjate ditës por nuk është e këshillueshme te konsumoni shume.

6. Ushtrimet fizike
Vrapi ne mëngjes herët me te vërtet mund t’u jap një energji te madhe. Janë te shumte njerëzit te cilët e fillojnë ditën me një stërvitje te lehte.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT