50 poezi për borën, shumë shpejt në Prishtinë

Në borën dhe errësirën e kopshtit të Soma Book Station, në edicionin e parë të këtij festivali, poezitë do të lexohen nga: Blerina Rogova Gaxha, Halil Matoshi dhe Ndriçim Ademaj.

Festivali ndërkombëtar i poezisë “50 Poems for snow”, do të organizohet në Prishtinë për të parën herë.

Në borën dhe errësirën e kopshtit të Soma Book Station, në edicionin e parë të këtij festivali, poezitë do të lexohen nga: Blerina Rogova Gaxha, Halil Matoshi dhe Ndriçim Ademaj.

50 POEMS FOR SNOW (50 poezi për borën) është festival ndërkombëtar që organizohet çdo vit në qiell të hapur në natën e borës së parë.

Tre poetë lexojnë poezitë e tyre, krahas poezive nga një poet i huaj, të cilit i përkushtohet festivali.
Këtë dimër, festivali i përkushtohet atij që njihet si poeti i zemrës, Mevlana Xhelaleddin Muhammed Rumi (1207-1273).

50 POEMS FOR SNOW u themelua në Zagreb në vitin 2012 bazuar në idenë e Sasa Šimpraga. / KultPlus/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT