Ministri i Bujqësisë Faton Peci ka dhënë një lajm të mirë për fermerët.

Ai përmes llogarisë së tij në “Facebook” ka shkruar se vetëm për këtë vit për këtë kategori do të ndahen 50 milionë euro për subvencionim.

Njfotimi i plotë:

50 milionë euro përkrahja për fermerët këtë vit, vetëm në kategorin e subvencioneve.

Sapo nënshkruva Programin e Pagesave Direkte / Subvencioneve për vitin 2021 i cili do të jetë një përkrahje për të gjithë fermerët të cilët përmes këtij programi do ta kenë mundësinë e ushtrimit dhe zgjërimit të aktiviteteve të tyre bujqësore dhe blegtorale, në dobi të komunitetit dhe zhvillimit ekonomik të vendit.

Me shpalljen e këtij programi vlera e përkrahjes vetëm në kategorin e subvencioneve për këtë vit arrin 50 milion euro. Ka ngelur tashmë vetëm procedurat ligjore dhe procedurale të udhëzimit administrativ, deri tek hapja e aplikimit.