5 000 vjet të historisë fetare në 2 minuta (Video)

Kjo hartë animuar tregon se si feja është përhapur në të gjithë botën.
Hinduizmi, Budizmi, Krishterimi, Judaizmi dhe Islami janë pesë nga fetë më të mëdha në botë.

Gjatë disa mijëra viteve të fundit, këto grupe fetare kanë formuar rrjedhën e historisë dhe kanë pasur ndikim të thellë në trajektoren e racës njerëzore.

Nëpërmjet konflikte të panumërta, pushtimeve, misioneve jashtë vendit, dhe fjalëve, këto fe janë përhapur rreth globit dhe përgjithmonë kanë formuar rajonet e mëdha gjeografike në shtigjet e tyre.

https://www.youtube.com/watch?v=x5hEF-BFBXA

- Advertisement -

MË TË FUNDIT