Rexhep Tahiri i njohur me nofkën (Trimi) ishte lindur me 07.10.1970 në fshatin Klinë e Poshtme, në Komunën e Skenderajt.

I ndjeri Tahiri ishte pjesëmarrës në gjitha aktivitetet që bëheshin për liri e pavarësi, ishte pjesë e demonstratave për Kosovën Repoblikë.

Ai ka qenë i përndjekur nga regjimi serb sepse nuk pranonte nështrimin ndaj pushtuesit.

Me 10 korrik të vitit 1992 në vendlidnjen e tij ishte rrethuar për herë te dytë nga forca të shumta serbe, mirëpo Rexhep Tahiri me nje bombë në dorë nuk kishte lejuar që të dorëzohej duke tentuar të dal nga rrethimi qëllohet nga autoblindat serbe.

Ne varrimin e Rexhepit ishin pjesëmarrës mbi 20 mijë qytetarë nga të gjithat trevat shqiptare, ndërsa organizatorët e varrimit kishin qenë: Ajnishahe, Halimi Xhafer Murtezaj dhe Idriz Rreci.