22% e fëmijëve shqiptarë janë me mbipeshë

Ky lajm ka pushtuar mbarë mediat e Britanisë së Madhe. Një studim ka zbuluar se Irlanda dhe Britania udhëheqin si vendet e para me më shumë fëmijë obezë. 23.1 përqind e fëmijëve në Britani janë mbipeshë. Por gjejeni pak kush vjen në vend të dytë? Shqipëria.

22 përqind e fëmijëve janë obezë.

Pas Shqipërisë vjen Gjeorgjia me 20 përqind, Bullgaria me 19.8 përqind dhe Spanja me 18.4 përqind.

Kazakistani ka nivelin më të ulët me 0.6 përqind.Të dhënat janë prezantuar në Kongresin Europian të Obezitetit.

Një tjetër përfundim shokues i studimit është se fëmijët vetëm gjashtë vjeç vuajnë nga pakënaqësia me trupin e tyre.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT