21 vjetori i themelimit të Policis së Kosovës

Shkruan: Fehmi Rama

Policia e Kosovës njihet si institucion tejët kredibil në vendin tonë. Fillimisht është quajtur Shërbimi Policor i Kosovës (SHPK) e më pas Policia e Kosovës (PK).
Në krye të detyres ranë 21 zyrtar policor.
Qëllimi krucial i policis është emancipimi si force efektive dhe profesionale, e aftë që duke u përmbajtë parimeve si polici demokratike të mbarvajë sigurin dhe qetësin në vend.
Policia e Kosovës së bashku më institucione të tjera bartëse të siguris, si: IP, AKI, KFOR, FSK dhe Zjarrëfikësit përbëjnë hallkat e siguris dhe mbrojtjes së jetës se qytetarëve, pronës publike dhe asajë private.
Urime 21 vjetori i themelimit të Policisë së Kosovës!
Lavdi 21 zyrtarëve policor të rënë në uniformë!
- Advertisement -

MË TË FUNDIT