17-vjeçarit i hiqen 232 dhëmbë (VIDEO)

Doktorët kanë thyer rekordin për nxjerrje dhëmbësh pasi kanë hequr hiç më pak se 232 dhëmbë nga goja e një djaloshi 17-vjeçar.

Ashik Gavai nga Buldhama e Indisë qendrore ka përjetuar shtatë orët e tmerrit për të larguar të gjithë dhëmbët shtesë nga goja e tij.

Doktorët besojnë se ky është një rekord botëror ndërsa kanë thënë se djaloshi ka vuajtur nga një çrregullim i njohur si odontoma komplekse.

Djaloshi i gjorë ka pasur dhimbje të mëdha në nofulla për më shumë se një vit e gjysmë para se të largohej nga fshati i tij për të kërkuar trajtim mjekësor.

Ashik tani është në gjendje të mirë shëndetësore dhe doktorët presin një shërim të shpejtë të tij. Në fund doktorët ia kanë lënë një porosi: Sëmundja mund t’i rikthehet.

https://www.youtube.com/watch?v=tX-6MGiY1hY

- Advertisement -

MË TË FUNDIT